Політична заява Партії національно-економічного розвитку України!

1. Останнім часом в Україні активізувалися деструктивні сили, діяльність яких спрямована на дискредитацію діючої влади. В державі панує свавілля у судових органах, широкого розповсюдження набули силові дії, спрямовані проти розвитку держави.

2. Партія національно-економічного розвитку України (ПНЕРУ) звертає увагу державних структур на те, що механізм вирішення господарських справ «схоплено» рейдерськими угрупуваннями, які мають вільний доступ до судів, реклами, органів внутрішніх справ тощо. Ця ситуація не може не турбувати таку політичну силу, як Партія національно-економічного розвитку України, програмні положення якої спрямовані на інноваційно-інвестиційний розвиток економіки власними силами. На жаль, ситуація змінюється на гірше — половина банківського капіталу скуплена іноземними країнами. Все, що залишилося вітчизняне, переслідується бандитськими угрупуваннями. Справа поставлена таким чином, щоб здійснити силовий перерозподіл власності і силовими методами захопити у свої руки вітчизняні банки на користь чужому капіталу.

3. Незважаючи на вимогу Національного банку України щодо збільшення капіталу Промінвестбанку для розширення сфери інвестиційного кредитування окремі державні структури блокують додаткову емісію акцій, посилаючись на заборону з боку суду. Сьогодні практично не можна вирішити жодного економічного питання як у місцевих адміністраціях, так і в судах. За такої ситуації страждає як держава, національна економіка, так і український народ. До тих пір, поки держава не зверне увагу на цю ситуацію як особливо небезпечну для збереження самостійності, доти Україна «провалюватиметься в багнюку» злодіїв і хабарників. Це вже не епізод, а працює ціла система.

ПНЕРУ звертається до Президента України із закликом дати оцінку цим явищам і навести порядок у державі.

Політрада ПНЕРУ.

Шановні акціонери, клієнти та вкладники Промінвестбанку!

У зв’язку з розповсюдженням недостовірної інформації щодо Промінвестбанку Спостережна Рада та Правління банку з а я в л я ю т ь:

Промінвестбанк був та залишається стабільною, міцною фінансовою установою, одним з лідерів банківської системи України, що підтверджується міжнародними рейтингами, аудитом та показниками діяльності.

Міжнародним рейтинговим агентством Moody’s (Нью-Йорк) Промінвестбанку у 2007 році наданий один з найвищих міжнародних рейтингів серед українських банків. Відомий англійський журнал «The Banker» підтвердив високий рівень капіталізації Промінвестбанку та відзначив його зростання серед 1000 провідних банків світу на 172 сходинки вгору порівняно з минулим роком.

Тільки за півріччя цього року прибуток банку порівняно з минулим роком зріс майже вдвічі. Рентабельність активів та капіталу більше ніж удвічі перевищує середнє значення цього показника по банках України.

Банк посідає третє місце за розміром сплаченого податку на прибуток серед банків держави.

Банк є практично єдиною установою, що за всі роки діяльності сплачує акціонерам дивіденди.

Висока надійність та платоспроможність банку є запорукою нашої подальшої співпраці з вами.

Спостережна Рада та Правління Промінвестбанку

Ліцензія НБУ № 1 від 31.10.2001 р.