Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 4-й тур.

«Дніпро» — «Шахтар». 0:0. 11 000 глядачів. Арбітр —Шандор (Львів).

«Металург» Д — «Харків». 3:0. 2 500 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Дімітров, 18, Рібейро, 23 (п), Кінгслі, 63.

«Карпати» — «Іллічівець». 1:0. 10 900 глядачів. Арбітр — Адбула (Харків). Гол: Фещук, 42 (п).

«Ворскла» — «Динамо». 2:2. 12 500 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Єсін, 34, Цуррі, 80 —Мілевський, 30, Бангура, 59.

«Чорноморець» — «Кривбас». 2:0. 8 500 глядачів. Арбітр — Даньковський (Київ). Голи: Васкез, 52, Косирін, 84. Вилучено Боровика («Кривбас», 52, фол останньої надії).

«Арсенал» — «Зоря». 1:1. 1 500 глядачів. Арбітр —Амбросімов (Одеса). Голи: Лисенко, 27 — Джинані, 75.

«Металіст» — ФК «Львів». 0:0. 18 200 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ).

«Металург» Зп — «Таврія». 1:0. 5 500 глядачів. Арбітр — Задиран (Дніпропетровськ). Гол: Сілюк, 81.

Продовжує приємно дивувати донецький «Металург», котрий виграв чотири зустрічі на старті. Звичайно, справжній потенціал команди стане зрозумілішим, коли вона випробує себе в матчах із «Шахтарем», «Металістом», «Дніпром», «Динамо». Саме тоді і настане момент істини. Але вже тепер можна привітати колектив із потужною грою і побажати йому не збавляти обертів.

А що, скажіть, дивного, коли в матчі сусідів по турнірній таблиці зафіксовано нічию? Причому по-справжньому бойову, з чотирма забитими м’ячами? Жодних див. Узагалі, після того, як «Ворсклу» очолив один із найкращих вітчизняних тренерів Микола Павлов, цей колектив на очах змінився в ліпший бік. Природно, що Микола Петрович не приховував радості від результату.

— Дуже приємно, — сказав він, — що нам удалося зіграти внічию. У всіх компонентах футболу наші гравці сьогодні продемонстрували гідний рівень. Ми ні в чому не поступилися «Динамо», можливо, нам пощастило, що після першого пропущеного м’яча нам одразу вдалося зрівняти рахунок. Але навіть коли команда програвала, наші футболісти не зупинялися. Вже другий матч поспіль проводимо на належному рівні. Напевно, добре, що програли «Зорі», інакше були б тепер на першому місці, і спробуй тоді управляти футболістами. А так вони спустилися на землю...

Утім, мало в кого виникли сумніви, що полтавці намагатимуться не діяти під диктовку гостей. Вони самі намагалися грати на першому номері. А головною дійовою особою, справжнім диспетчером дій господарів був Сергій Кравченко. Вже незабаром цей футболіст стане гравцем київського «Динамо». Але це жодним чином не позначилося на його поведінці на полі. Він, як і личить справжньому професіоналу, з повною віддачею відпрацьовував на свій нинішній колектив. До речі, Юрій Сьомін віддав належне грі Кравченка і сказав, що він був однією з найпомітніших фігур на полі.

А от після зустрічі Сергій щиро сказав, що в наступних матчах вболіватиме, зрозуміло, за «Динамо» і бажає йому вдачі у поєдинках з московським «Спартаком» за право виходу до групового турніру Ліги чемпіонів.

Тепер конкретніше про киян. На жаль, знову помилок припускалася оборона. І в цілому, вони грали якось важко, натужно. Що, безумовно, викликає тривогу перед їхніми матчами з московським «Спартаком». Про проблеми в захисті говорив і наставник «Динамо».

Ми повинні організованіше діяти в обороні, —підтвердив наші висновки Юрій Павлович. — Хоча загалом гра була досить цікавою. За винятком деяких помилок, ми діяли непогано. Було чимало хороших моментів, комбінацій і забитих м’ячів. Але, повторюю, помилки в обороні нас підвели...

Гостре протистояння спостерігалося в Дніпропетровську. Гра була рівна, непоступлива. Але суперникам не вдалося забити жодного м’яча. Однак, сподіватимемося, непоступливість «Дніпра» піде на користь «Шахтареві», котрому завтра доведеться зіграти вдома з «Динамо» (Загреб) у рамках третього відбірного раунду Ліги чемпіонів.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.