Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Матч у відповідь. 6 серпня.

«Динамо» (Україна, Київ) — «Дрогеда» (Ірландія). 2:2. Голи: Алієв, 13, Робінсон, 41 (п), Мілевський, 73 (п), Гартленд, 88.

«Динамо»: Луценко, Бетао, Гіоане, Вукоєвич, Алієв, Бангура (Мілевський, 46) , Діакате, Михалик, Кравець (Шацьких, 79), Каддурі, Нінкович (Морозюк, 84). Тренер — Юрій Сьомін.

«Дрогеда»: Юінгс, Кендрік, Гартленд, Робінсон, Г’юз, Бейкер (Кудузович, 77), Шеллі, Бірн, Зайєд (Яне-Тіам, 77), Кіган, Кагілл. Тренер — Пол Дулін.

Попереджено: Робінсона, 35, Гіоане, 45+1, Гартленда, 47, Каддурі, 49, Шеллі, 69.

Арбітр — Кюнейт Чакір (Туреччина).

Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 16 000 глядачів. 20 градусів.

У третьому раунді (12/13 серпня — 26/27 серпня) зустрічаються: «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Динамо» (Хорватія, Загреб), «Спартак» (Росія, Москва) — «Динамо» (Україна, Київ), «Анортосіс» (Кіпр) — «Олімпіакос» (Греція), «Гімараєш» (Португалія) — «Базель» (Швейцарія), «Шальке-04» (Німеччина) — «Атлетико» (Іспанія), «Ольборг» (Данія) — «Каунас» (Литва), «Барселона» (Іспанія) — «Вісла» (Польща), «Левський» (Болгарія) — БАТЕ (Білорусь), «Стандард» (Бельгія) — «Ліверпуль» (Англія), «Партизан» (Сербія) — «Фенербахче» (Туреччина), «Твенте» (Нідерланди) — «Арсенал» (Англія), «Ювентус» (Італія) — «Артмедіа» (Словаччина), «Бранн» (Норвегія) — «Марсель» (Франція), «Фіорентина» (Італія) — «Славія» (Чехія), «Галатасарай» (Туреччина) — «Стяуа» (Румунія), «Панатінаїкос» (Гоеція) — «Спарта» (Чехія).

Доклавши великих зусиль, динамівці таки вимучили перемогу за підсумками двох матчів у команди, яка за всіма показниками їм поступалася. Особливо за рівнем зарплати. Один із колег пожартував, мовляв, є в «Динамо» гравці, котрі отримують грошей більше, ніж уся ірландська ліга...

Хоча спершу все відбувалося майже за дублінським сценарієм. Кияни знову потужним і ефектним ударом відкрили рахунок. Цього разу це зробив Алієв —майстер таких «пострілів». Потім перед перервою гості встановили рівновагу.

Однак динамівці ніби й налагодили гру, знову вийшли вперед. І, здавалося, доведуть справу до переможного кінця. Але суперник міркував інакше і щосили намагався врятувати становище. На останніх хвилинах дуже занервував Луценко і припускався таких помилок, що подеколи просто серце завмирало.

— Здавалося б, ми контролюємо гру, — сказав після зустрічі Юрій Сьомін. — Але останні хвилини показали, що ми погано зреагували на дві заміни суперника. Високорослі гравці, котрі вийшли під завісу поєдинку, могли вирішити долю зустрічі. Знову ми погано реалізовували моменти, були невпевнені дії при навісних передачах. Не найкращим чином зіграв Луценко. Але добре, що все добре закінчилося. Ми пройшли до наступного кола. Будемо готуватися до «Спартака».

Пол Дулін сказав, що до Москви мала б їхати його команда...

— Спірна думка. Ми в першій грі повинні були забивати ірландцям п’ять м’ячів, чимало — й у цій. Хоча, звичайно, сьогодні наприкінці мату везіння було на нашому боці. Адже гості створили два... ну дуже небезпечних моменти.

— Це, напевно, не найкраща зустріч київського «Динамо» під вашим керівництвом?

— Я не говорив би, що «Дрогеда» — погана команда. Вона дуже добре підготовлена фізично. Окрім цього, вона ще й міцна духом. Он учора «Рейнджерс» програв «Каунасу» і не пройшов далі. Не критикуйте нас надто, бо ми зрештою перемогли. Завдання виконано, а далі ситуація зміниться.

— Як можете охарактеризувати теперішній «Спартак»?

Позитивно. Команда в атаці сильно залежна від Павлюченка. Це головна фігура. Добре грає при стандартах у повітрі. І воротаря Плетикосу можу виділити. Дуже гарний рівень.

— Матч у Москві 13 серпня відбудеться в Лужниках, на синтетиці. Чи має це значення для динамівців?

— Звичайно, має. Для «Спартака» прийнятніший варіант. Адже він регулярно грає на цьому полі. Але не бачу нічого страшного, бо команди приїжджають туди й забирають там очка, не тренуючись на тому полі. Хоча воно не дуже відрізняється від природного. Одне слово, тренуватися на синтетиці спеціально не будемо.

На знімку: момент київської зустрічі — Олександр Алієв у польоті.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.