Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. 5 серпня.

«Вентспілс» (Латвія) — «Бранн» (Норвегія). 2:1. Перший матч — 0:1. «Каунас» (Литва) — «Рейнджерс» (Шотландія). 2:1. Перший матч — 0:0. До третього раунду вийшли «Бранн» і «Каунас».

* * *

Екс-нападник «Шахтаря» Олексій Бєлік став гравцем «Дніпра». З дніпропетровським клубом він підписав трирічний контракт. ФК «Шахтар» офіційно повідомив, що сума трансферу становить 5,5 мільйона доларів.

Що ж до екс-півоборонця московського «Спартака» Максима Калиниченка, то він також підписав контракт з «Дніпром» за схемою 3+2.

Баскетбол. Як повідомляє прес-служба БК «Азовмаш» (Маріуполь), команда повернулася з відпустки. До чемпіонату України вона готуватиметься у кілька етапів. З 12 по 23 серпня в місті Рогла (Словенія) відбудуться перші збори, а з 23 серпня по 10 вересня в місті Пореч (Хорватія)— наступні. Там відбудуться шість товариських матчів:

29.08. з клубом «Златорог» (Словенія); 01.09. зі «Спартаком» (Росія, Владивосток); 04.09. — «Урал-Грейт» (Росія, Перм); 05.09. — «Олімпія» (Словенія, Любляна); 06.09. — «Задар» (Хорватія); 09.09. — «Пунтаміка».

Також запланована участь азовмашівців у міжнародному турнірі «Кубок російських залізниць», який відбудеться 20.09 — 21.09 у Ростові-на-Дону. Поки відомі лише три з чотирьох команд, які візьмуть участь у змаганнях: «Локомотив-Ростов» (Росія), «Азовмаш» (Україна), «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул).

Потім, 27-28 вересня, відбудеться VІ Міжнародний турнір «Кубок Азовмаша». Його учасники відомі: БК «Азовмаш», БК «Донецьк», БК «Локомотив-Ростов» (Росія), «Панелініос» (Греція, Афіни).

* * *

Київський «Будівельник» вирушив на тривалий навчально-тренувальний збір до Литви. На сайті знаменитого клубу оприлюднено склад його нового тренерського штабу. Тренером столичної команди в сезоні-2008/09 став американський фахівець Вільям (Білл) Магаріті, який має два титули кращого тренера чемпіонату Швеції (скандинавську першість вигравав чотири рази, при чому з двома різними командами — «Седертельє» і «Планьєй Баскет»), приводив «Стокгольм» до перемоги в NEBL, а також досить успішно працював з австрійським «Вертерзеє» і німецьким «Брауншвейгом».

Асистуватиме Магаріті один із кращих молодих тренерів NCAA (працював в системі Боба Найта) — Мартін Ріхтер, який за останні чотири роки брав участь у підготовці п’яти гравців NBA.