Листи-співчуття

Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи направила листи-співчуття Президенту Парламентської асамблеї Луїсу Марія де Пучу та керівнику делегації Сполученого Королівства у ПАРЄ Джону Прескотту у зв’язку зі смертю колишнього Президента Парламентської асамблеї Ради Європи лорда Рассел-Джонстона.

У листах, зокрема, зазначається, що «смерть великого шотландця та великого європейця, талановитого, інтелігентного та енергійного політика, поборника ідеалів демократії та прав людини є жахливою втратою для його сім’ї, друзів, колег та співвітчизників».

Зміни до бюджету-2008 треба приймати

Навіть якщо це відбудеться й у вересні. У цьому переконаний народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба парламентарія.

Лише вони, за його словами, дадуть змогу економічним, бюджетним процесам «повернутися в систему», ліквідувати перекоси споживацьких тенденцій замість стратегії розвитку на основі національних пріоритетів. «Відсутність реального, не «технічного», як це називалося навесні, бюджету на поточний рік вже означає удар по економіці. За сім місяців їй довелося багато пережити — ревальвацію гривні, збільшення ставки Національного банку, зниження імпортних тарифів, прискорення відкритості внутрішнього ринку тощо. Але країна продовжує жити за технічним бюджетом, який віддає перевагу проїданню замість розвитку», —наголошує Анатолій Кінах.

Політик нагадує, що запланований прожитковий мінімум на жовтень менше того, який реально був у квітні. І це лише один приклад масштабного дисбалансу системи, обумовлений відсутністю необхідних змін та доповнень до бюджету.