Як стабілізувати ціни на молоко, вирішували на національному Дні ферми, що відбувся на Рівненщині 
Нині попит на сире молоко з боку переробних підприємств падає — на це впливає і втрата російських ринків збуту, і скорочення споживання молокопродуктів усередині країни.
Один із способів вижити — знизити собівартість виробництва, вважають в сільгосппідприємстві імені Воловікова, що у селі Горбаків Гощанського району, де і відбувся День ферми.
Як інформує прес-служба Рівненської ОДА, перейняти досвід колег приїхали аграрії з різних областей. Керівник фермерського господарства «Час» з Донеччини Андрій Перебийніс розповідає, що на сході країни працювати з кожним днем стає все важче: «Молочні ферми тільки збудували, купили двадцять корів, і все це зруйновано, бо потрапив снаряд. Нічого не залишилося».
На думку заступника міністра аграрної політики та продовольства Андрія Дикуна, найкраща допомога тим, хто розвиває молочну галузь, — коли держава не регулює ціни: «Повинен бути ринковий механізм. В усьому світі — це інтервенційні закупки. Тобто Аграрний фонд, що виходить на ринок. Коли молока надлишок, він скуповує сухе молоко, масло».
Учора проходили перші торги. Тож є сподівання, що закупівельні ціни на видоєне вдасться трохи підвищити.