У Львові, нарешті, прийняли кардинальне рішення: будувати стадіон для проведення Євро—2012 місто вирішило власними силами, так і не визначившись із інвестором. На рахунку вже накопичено 80 мільйонів гривень і цього, як вважає виконком, цілком достатньо для початку робіт. Тим часом австрійська компанія «Альпіне» й українське архітектурне бюро «Арніка» завершили всі проектні роботи майбутнього стадіону, на що чекають усі необхідні експертні оцінки. Таке рішення оприлюднили під час прес-конференції, в якій узяв участь віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник. Він, зокрема, зазначив: «Львів та регіон, окрім виконання власної програми з підготовки до Євро—2012, має іншу, набагато важливішу, місію».

Ця місія, сказав Іван Васюник, «полягає не тільки в підготовці стадіону, аеропорту, доріг, транспорту, а й у реалізації протягом чотирьох років масштабних національних мегапроектів, які є знаковими для України щодо європейської інтеграції». До таких мегапроектів належать перша в Україні концесійна дорога Львів—Краковець та автострада Львів—Броди, будівництво євроколії від західного кордону України до Львова і реконструкція львівського аеропорту, який невдовзі зможе приймати літаки, що курсують трансатлантичними авіалініями.

Ця прес-конференція стала також своєрідною презентацією першого в країні інформаційного центру «Євро—2012—Україна», який працюватиме на базі регіонального прес-центру Укрінформу та тутешнього прес-клубу реформ. Це перший такий інформмайданчик з-поміж міст, що прийматимуть фінальну частину чемпіонату Європи з футболу. У вересні планують відкрити загальнонаціональний інформаційний центр «Євро—2012—Україна» в Києві.