— Якщо торік ранніх зернових мали по 23,4 центнера зерна з гектара, то нині виходить на круг по 39, — повідомив заступник начальника обласного управління сільського господарства Ігор Пелех. — Уже скошено хліба на площі приблизно 40 відсотків. Загалом, за прогнозами, в регіоні планують зібрати 2,5 мільйона тонн ранніх і пізніх культур. Проблемою залишається зберігання і сушіння ріпаку. Для цієї культури не на всіх елеваторах вистачає місця. Подекуди, зокрема, в Калинівському районі, автомобілі з ріпаком простоюють у чергах, інформує наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.

Два мільйони тонн зерна зібрано й на Кіровоградщині. Середня урожайність пшениці, повідомляє наш власний кореспондент Петро МЕЛЬНИК, — більш як 36 центнерів з гектара.

А на Придесенні, інформує наш власкор Сергій ПАВЛЕНКО, намолочено 550 тисяч тонн зерна. Цьогоріч врожайність зернових у півтора рази вища за очікувану, становить 31,5 центнера з гектара. Отже, є всі шанси отримати на півночі України 1,5 млн. тонн збіжжя.