Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 3-й тур.

«Чорноморець» — «Карпати». 3:0. 7 500 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Голи: Васкез, 27, Карицько, 47, 66.

«Львів» — «Дніпро». 0:1. 12 000 глядачів. Арбітр —Годулян (Одеса). Гол: Корніленко, 72.

«Харків» — «Арсенал». 1:1. 8 500 глядачів. Арбітр —Грисьо (Львів). Голи: Чеберячко, 45 — Симоненко, 66.

«Динамо» — «Металіст». 1:2. 12 500 глядачів. Арбітр — Шмигельський (Львів). Голи: Нінкович, 45+1 —Валяєв, 38, Коельо, 67.

«Кривбас» — «Металург» Д. 1:2. 4 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Мелащенко, 53 — Фернандеш, 37 (п), Зотов, 88.

«Зоря» — «Металург» Зп. 0:0. 12 000 глядачів. Арбітр — Орєхов (Київ).

«Таврія» — «Ворскла». 1:3. 6 000 глядачів. Арбітр —Абросимов (Одеса). Голи: Любенович, 16 — Кравченко, 20, Цуррі, 31, Кулаков, 42.

«Шахтар» — «Іллічівець». 3:0. 18 500 глядачів. Арбітр — Задиран (Дніпропетровськ). Голи: Нефьодов (автогол), Селезньов, 83, Брандау, 85. Вилучено Фернандіньо («Шахтар», 63, удар суперника рукою в обличчя).

Уже за традицією «Металіст», користуючись улюбленою динамівською тактикою (гра на контратаках), переміг «Динамо» в його хаті. І цього разу господарі мали неабиякі проблеми в обороні, не виручив, діяв неупевнено Шовковський. Знову була безліч нереалізованих моментів.

У першій половині зустрічі кияни створили з півдесятка гострих ситуацій біля воріт Горяїнова, котрий, слід віддати йому належне, діяв з величезним піднесенням. І лише одного разу, вже програючи — 0:1, синьо-білі домоглися успіху. Ефектним ударом влучив Нінкович. Натомість гості майже не мали моментів. Але скористалися напівмоментом. Валяєв, вигравши боротьбу у Бетао, відгукнувся на флангову передачу і з кількох метрів удароом головою вразив ворота Шовковського.

Другого м’яча «Металіст» також забив скоріш несподівано, ніж заплановано. Після відмінної передачі Рикуна з кута карного майданчика (з-під Несмачного) також ефектно пробив Коельо. Склалося враження, що досвідчений Шовковський момент удару прогавив.

Під завісу зустрічі «Металіст» збивав темп гри. І це йому вдавалося доволі просто, бо динамівці діяли надто сумбурно. Був реальний момент у Гіоане, але той не зміг проштовхнути м’яча у ворота. Забив Бангура, але Шмигельський взяття воріт не зафіксував. На його думку, то було положення «поза грою».

Либонь, «Динамо» і мало більше слушних моментів, — сказав після зустрічі наставник гостей Мирон Маркевич. — Однак це футбол, і виграє той, у кого ліпша реалізація. Зауважу, що мої підопічні відверто провалили кінцівку першого тайму, коли динамівці забили нам. Ми «сіли» дуже глибоко, аж у свій карний майданчик, перестали грати, за що й поплатилися. За другу половину зустрічі щиро дякую своїм футболістам. І до другого гола ми показували непогану гру. Ну а в час, що залишився, відверто грали на втримання рахунку. І домоглися свого...

— Як на мене, ми програли, бо були менш агресивні, ніж «Металіст», прокоментував поєдинок Юрій Сьомін. — Напевно, ми гірше виконували наше завдання, тому щастя посміхнулося «Металістові». Але він нас ні в чому не перевершив. Двічі вдарив по воротах і обидва рази результативно. Ми мали більше моментів, але удача відвернулася від нас. Та й майстерності нам, напевно, забракло.

— То чи був офсайд, коли забивав Бангура?

— Як на мене, був чистий гол. М’яч потрапив би у ворота, навіть якби Бангура до нього не торкнувся...

Нарешті, перемогу здобув чемпіон країни. Навіть той факт, що «Шахтар» на 63-й хвилині залишився вдесятьох, не вплинув на запал «гірників», котрі після цього забили ще два м’ячі і йшли у наступ до останньої секунди зустрічі. Але змарнували чимало моментів забити більше.

І насамкінець інформація з Сімферополя. Після поразки «Таврії» вдома від полтавців тренер кримчан Михайло Фоменко заявив представникам ЗМІ, що він написав заяву про відставку.

На знімку: чи не найактивніший гравець «Металіста» Северин Гончаржик (праворуч з м’ячем).

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.