Футбол. Як ми вже повідомляли, киевское «Динамо» вже незабаром може зустрітися зі своїм найпринциповішим за всю історію клубу суперником — московським «Спартаком» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Утім, для того, щоб це грандіозне київсько-московське протистояння відбулося, динамівцям необхідно не програти завтра на своєму стадіоні ірландській «Дрогеді». Перший матч у Дубліні завершився перемогою киян — 2:1.

Ось якою була реакція наставників найтитулованіших команд колишнього СРСР і незалежних України і Росії.

Юрій Сьомін:

— Як тільки ми здолаємо «Дрогеду», тоді й думатимемо про наступного суперника...

Станіслав Черчесов:

— Звичайно, протистояння «Спартака» і київського «Динамо» — це дербі, яке шанують і в Україні, і в Росії. Тому величезна кількість уболівальників уважно стежитимуть за командами й щиро переживатимуть за них. Особливої вигоди з високого посіву ми не отримали, адже «Динамо» — команда приблизно одного рівня зі «Спартаком». Виходить, що з усіх можливих варіантів нам дістався найскладніший суперник.

До речі, 24 січня нинішнього року ці команди зустрічалися в Тель-Авіві в рамках турніру Першого каналу. І завершився той поєдинок переконливою перемогою киян.

«Динамо» (Київ) — «Спартак» (Москва). 3:0. Голи: Ребров, 41, Корреа, 42, Гусєв, 90+3.

Команди виступали в таких складах: «Динамо» — Шовковський, Допілка, Михалик, Несмачний, Гусєв, Гіоане, Корреа, Юссуф, Нінкович (Дедечко, 82), Ребров (Мілевський, 86), Кравець (Шацьких, 46); «Спартак» — Плетикоса, Бистров (Майдана, 32), Іванов, Ковач, Моцарт, Павлюченко (Дзюба, 61), Титов (Шоава, 83), Веллітон (Прудніков, 66), Штранцл, Філіпенко, Павленко (Дінєєв, 46).

Минулої суботи «Спартак» провів черговий матч чемпіонату російської Прем’єр-ліги в Томську. І виграв у місцевої «Томі» — 1:0 (Фатхі, 11). Переможці грали в такому складі: Плетикоса, Паршивлюк, Їранек, Штранцл, Фатхі, Бистров (Майдана, 80), Ковач, Моцарт, Шишкін, Павлюченко, Прудніков (Баженов, 67). «Спартак» посідає четверте місце в чемпіонаті. У нього — 27 очок. На одне він відстає від «Амкара» і «Динамо», і на три від лідера — «Рубіна».

Слово про «Динамо»

Тренер «Шахтаря» Мірча Луческу висловився про загребське «Динамо». Хорватський клуб переконливо виграв перший матч (на виїзді) у словенської «Домжале» — 3:0. І скоріш за все суперником «гірників» будуть загребці.

— Наскільки мені відомо, нині хорватський футбол дуже високо цінують на європейському рівні. Загребське «Динамо» однозначно найкраща команда своєї країни. Вона регулярно готує класних футболістів, потім продає їх до провідних клубів Європи. Останнім часом, щоб вдало виступити в Лізі чемпіонів, керівники клубу повернули до свого колективу багатьох добрих виконавців, котрі виступали за кордоном. Окрім цього, хорвати придбали групу іноземців: бразильців, аргентинців, камерунця, чилійця. Це команда, до зустрічі з якою готуватися варто дуже серйозно.

...У другому турі чемпіонату Хорватії загребське «Динамо» вдома переграло «Інтер» (Запрешич) — 3:1 (Саммір, 2, Тадич, 63, Томич, 90 — Чаврич, 45) і лідирує в турнірі.

* * *

Суперник дніпропетровського «Дніпра» у першому раунді Кубка УЄФА швейцарська «Беллінцона» вдома зіграла внічию з «Люцерном» — 2:2 (Белотті, 61, Лустрінеллі, 90 — Чіуміето, 4 (п), Равасі, 30). Як бачимо, суперник у дніпрян — вольовий. Програючи 0:2, спромігся врятувати матч.