Те, що книжку про сало написали й надрукували не у Львові, Києві, Полтаві чи Донецьку, а саме в Севастополі, підкреслювали практично всі на презентації цього унікального видання.

Автор «Підручника з салознавства» севастопольський письменник і публіцист Борис Нестеренко неординарно підійшов до створення книжки, розуміючи, що про такий багатомірний феномен української дійсності, як сало, писати традиційно не можна.

Шанувальники здорової їжі й не менш добротної літератури з інтересом і користю прочитають книжку. У ній автор зібрав усе, починаючи від «Закону «Про сало» і до анекдотів та пісень. Є в «підручнику» глави «про вплив сала на міжнародну політику» або про те, як правильно годувати свиню, щоб сало було «правильне». На презентації Борис Нестеренко зазначив, що в роботі йому допомагали і знамениті вчені, які консультували автора, і звичайні українці, котрі підтримали «добрим шматком сала» родину письменника, поки він творив книжку.

Севастополь.