Як і хотів Алієв...

Футбол. Ньйон (Швейцарія). Учора тут відбулося жеребкування пар третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів (матчі відбудуться 12/13 і 26/27 серпня). Донецький «Шахтар» зустрінеться з переможцем пари «Домжале» (Словенія)/«Динамо» (Хорватія, Загреб). Якщо київське «Динамо» здолає за підсумком двох зустрічей ірландський клуб «Дрогеда Юнайтед», то поміряється силами з московським «Спартаком» (перша зустріч — у столиці Росії).

До речі, півоборонець «Динамо» Олександр Алієв після зустрічі в Дубліні сказав журналістам, що над усе хотів би мати за суперника саме московський «Спартак»...

На олімпійській хвилі. Пекін-2008

До Пекіна для участі в Іграх XXІX Олімпіади прибула третя група спортсменів України. Це ще 24 атлети — представники кульової стрільби, дзюдоїсти та боксери.

За доброю традицією, перед відльотом членів збірної України проводжали в Олімпійському навчально-спортивному центрі у Кончі-Заспі заступник міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Мирослав Дутчак, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

Заступник міністра інформував спортсменів про останній Указ Президента про збільшення премій за олімпійські нагороди. За словами Мирослава Дутчака, Президент України дав доручення про формування сучасної олімпійської системи в Україні. Спортсмени висловили повну готовність до змагання. За їхніми словами, вони відчувають підтримку держави, кожного українця.

Третя група спортсменів отримала благословення від священнослужителів та напутні слова від представників влади. На 30 липня в Пекіні перебувало вже 105 членів української спортивної делегації — 54 атлети та 51 — тренери, медики та інші фахівці. До речі, в олімпійському селищі вже мешкає три українці — володарі золотих медалей Олімпіади: стрільці Микола Мільчев, Олена Костевич та гімнаст Валерій Гончаров. Загалом до складу української делегації входять 254 атлети, 16 спаринг-партнерів і запасних спортовців, 127 тренерів, 15 лікарів, 1 ветеринар, 13 масажистів, 4 коневоди.

Розсудять турки

Футбол. Матч у відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «Динамо» — «Дрогеда» (відбудеться 6 серпня на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського) обслуговуватиме суддівська бригада з Туреччини. Арбітр Кюнейт Чакір у серпні минулого року судив дніпропетровський «Дніпро», який приймав польський «Білхатув». Той матч закінчився внічию 1:1. Допомагатимуть арбітрові Бахаттін Дуран і Алпаслан Дедеш. Резервним суддею буде Каміл Абітоглу. Делегат УЄФА на зустрічі в Києві Райнхард Вальсер із Ліхтенштейну. Суддівський спостерігач — чех Вацлав Крондл.

На святі були не останніми

Команда ветеранів ФК «Динамо» (Київ) — бажаний гість усюди. От і нещодавно вона брала участь в урочистостях із приводу перемоги «Вулкана» з Петропавловська-Камчатського в першому Кубку РСФСР серед команд майстрів. Сталося це 35 років тому, коли у вирішальному матчі далекосхідна команда переграла у Пскові місцевий «Машинобудівник» — 1:0.

Святкування ювілею вдалося на славу завдяки камчатській федерації футболу і міській владі. В матчі з «Вулканом» ветерани динамівців без зусиль перемогли 6:1. В їх складі виділялися Бєланов, Лозинський, Бойко, Саленко, Роменський, Дмитрулін, інші відомі майстри.

Загальна увага була прикута до автора єдиного м’яча у псковському фіналі Олександра Кашуби і, звичайно, до головного тренера команди-переможця у Пскові 35 років тому, легендарного фахівця Арсена Найдьонова.