На олімпійській хвилі. Пекін-2008

Українські гімнасти, які прибули до олімпійського селища, діляться враженнями від побаченого. Чемпіон Афін Валерій Гончаров розповів, що у Пекін вони прибули перші з гімнастичних збірних, за винятком хіба господарів Олімпіади, котрі, як і українці, заселилися 27 липня. «Олімпійське селище вражає своїми масштабами. Взагалі, китайські організатори дуже постаралися».

Чемпіонка Європи Дарина Згоба: «Вже приїхали румунки та італійки. Однак ми тренуємося у своєму потоці самі, тобто в залі зараз крім нас нікого немає. Снаряди гарні, але я і раніше знала про це, бо виступала на таких не раз, і навіть була на олімпійському помості торік. До речі, саме в цьому залі завоювала золоту медаль у вправах на брусах».

Чемпіонка світу Ірина Краснянська поділилася подробицями, пов’язаними з графіком тренувань: «Щодня проводимо по два тренування, але час і місце раз у раз міняються. Ми вже були у всіх трьох гімнастичних залах. А в найголовніший зал уперше потрапимо 7 серпня, коли буде офіційне випробування».

Настасія Коваль: «Я вперше на Олімпійських іграх, і мені тут усе подобається. Олімпійське селище схоже на маленьке спортивне містечко, у якому є все, що необхідно, — де поспати, поїсти, погуляти і потренуватися. До їдальні та розважального центру ходимо пішки. Тільки на тренування їздимо на автобусі, але часу це забирає небагато».

Турнірна хроніка

Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур. 30 липня.

«Металіст» — «Таврія». 3:0. 17 000 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Голи: Ганчаржик, 34, Коельо, 66, Обрадович, 73 (п).

Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 30 липня. «Рейнджерс» (Шотландія) — «Каунас» (Литва). 0:0. «Тампере» (Фінляндія) — «Артмедіа» (Словаччина). 1:3. «Анартосіс» (Кіпр) — «Рапід» (Австрія). 3:0. «Домжале» (Словенія) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 0:3. «Панатінаїкос» (Греція) — «Динамо» (Грузія, Тбілісі). 3:0. «Гетеборг» (Швеція) — «Базель» (Швейцарія). 1:1. «Шериф» (Молдова) — «Спарта» (Чехія). 0:1. «Андерлехт» (Бельгія) — БАТЕ (Білорусь). 1:2. «Бейтар» (Ізраїль, Єрусалим) — «Вісла» (Польща, Краків). 2:1. «Фенербахче» (Туреччина) — МТК (Угорщина). 2:0. «Ольборг» (Данія) — «Модріца» (Боснія). 5:0.