Футбол. Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 29 липня. «Бранн» (Норвегія) — «Вентспілс» (Латвія). 1:0. «Інтер» (Азербайджан, Баку) — «Партизан» (Сербія). 1:1.

«Дрогеда Юнайтед» (Ірландія) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:2. Голи: Михалик, 23, Г’юз, 47, Алієв, 86.

«Дрогеда»: Юнгс, Гендрікс, Гартланд, Г’юз, Бейкер (О’Брайн, 90), Бірн, Зайєд, Кіган (Шеллі, 71), Мегер, Кегілл, Кудузович (Барретт, 62). Тренер — Пол Дулін.

«Динамо»: Шовковський, Бетао, Михалик, Діакате, Несмачний, Вукоєвич, Гіоане (Шацьких, 80), Нінкович, Алієв, Бангура (Кравець, 61), Мілевський (Каддурі, 89). Тренер — Юрій Сьомін.

Попереджено: Мегера, 27, Мілевського, 83.

Арбітр — Свейн Оддвар Моєн (Норвегія).

Дублін. Стадіон «Делмонт Парк». 5 000 глядачів. 15 градусів. Дощ.

Гадаю, нас цілком має задовольнити результат, якого добилися динамівці в Ірландії. Перемога на старті —приємна річ, і вона має тішити й команду, і її прихильників. Але не все було так просто в тій зустрічі. Здавалося, ірландці здатні добитися почесної для себе нічиєї. Ну, не виходило у наших із завершенням атак, хоч гопки скачи.

Хоча ні в кого, либонь, не виникало жодних сумнівів стосовно переваги «Динамо» в класі. Власне, це певною мірою підтвердив перший тайм, під час якого динамівці володіли ініціативою, створили чимало моментів. Один із них реалізували. Михалик забив, скориставшись чи не єдиною помилкою воротаря. Хоча, заради справедливості, варто сказати, що не завжди у футболістів «Динамо» виходили командні дії.

Після перерви досить міцненька команда господарів діяла вже значно активніше, зрівняла рахунок. Тоді гра пішла майже на рівних. Ірландці посміливішали і ховатися за «мурами» навіть не думали. Таки мав рацію Юрій Сьомін, коли серед чеснот суперника виділяв бойовий дух.

Лише під завісу поєдинку динамівці завелися по-справжньому, намагаючись показати хто є хто насправді. Тоді Алієв і взяв на себе ініціативу і ефектно поклав м’яча у шпарину між правою боковою стійкою й воротарем «Дрогеди» Юнгсом. І тим самим дозволив нам полегшено перевести подих.

Слід сказати, що саме Юнгс добряче «попив крові» з киян, бо не раз рятував свою команду у дуже складних для неї моментах.

У приміщенні на стадіоні в Дубліні не змогли розміститися всі журналісти. Тому Юрій Сьомін відповідав на їхні запитання біля краю поля.

— Ми виграли першу в цьому сезоні міжнародну зустріч, але результат міг і мав бути більшим. Прекрасно зіграв воротар суперника. Добре, що все добре закінчилося. Наші футболісти, як на мене, ще повністю не відновилися після матчу з «Дніпром», і сьогоднішня гра відбувалася на тлі легкої утоми. Залишився задоволений самовіддачею гравців, але результат міг бути кращим.

Олександр Алієв, який забив переможного м’яча, так прокоментував матч:

— Поїхати з Ірландії з великою перемогою нам зашкодило невезіння в завершальній стадії атак. Не можна сказати, що «Динамо» грало одноманітно, але суперник знайшов спосіб нейтралізувати нас. Наприкінці зустрічі ми «затисли» ірландців у карному майданчику і таки забили.

— Можливо, й дощ завадив перемогти з великим рахунком?

— Я так не думаю, таж погода і стан газону були однакові для обох команд. Особисто мені більше заважали втомлені ноги після матчу з «Дніпром». Це був важкий поєдинок за страшної спеки. А часу на відновлення в нас не було.

Сподіваюся, що в Києві ми доведемо справу до переможного підсумку. Тому в п’ятницю обов’язково стежитиму за жеребкуванням третього кваліфайну. У суперники нам можуть потрапити найсильніші команди Європи. Нічого страшного, поборемося. Але особисто я волів би зіграти з московським «Спартаком». Кубок Першого каналу це добре, але його не зрівняти з боротьбою за місце в Лізі чемпіонів. Лише уявляю, наскільки принциповою була б наша дуель.