Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала народних депутатів зібратися на засідання парламенту сьогодні й прийняти зміни до державного бюджету. Про це вона заявила на вчорашньому засіданні уряду. «Я думаю, що депутати, які приїдуть у четвер на сесію, розуміють, що змін до бюджету чекають і люди, які постраждали від стихії, і аграрії, і шахтарі, і вчителі — змін чекають усі», — зазначила Прем’єр-міністр.

«Якщо ми в четвер приймемо зміни та доповнення до бюджету разом зі змінами, що стосуються стихійного лиха, то зможемо аграріям відразу віддати 1 млрд. 118 млн. грн. І це значить, що ми миттєво піднімемо закупівельні ціни через Аграрний фонд і припинимо диктат зернотрейдерів, які сьогодні знищують економіку аграрних господарств», — наголосила глава уряду.

Крім того, вона повідомила, що Кабмін спростить процедуру залучення підрядників для відновлення інфраструктури в постраждалих від повені населених пунктах на заході країни. А перевірку за цільовим використанням коштів буде покладено на контрольно-ревізійну комісію з метою недопущення зловживань.

Юлія Тимошенко також зауважила, що незважаючи на стихію, по країні очікується зібрати той врожай зернових, який був прогнозований. Нині в Україні вже зібрано 23,4 млн. тонн, і збір інтенсивно продовжується на всій території країни. «У нас уже десять областей є областями-мільйонниками», — повідомила глава уряду.