Регіони обмінюються найкращим досвідом

Запоріжжя і Тернопільщина реалізовуватимуть спільні інвестиційні проекти та разом готуватимуться до Євро-2012

Нещодавно делегація Запорізької обласної ради під керівництвом її голови Олександра Нефьодова побувала на Тернопільщині. Гості зустрілися з керівниками органів місцевого самоврядування, побували на провідних промислових та сільськогосподарських підприємствах, а також на туристичних маршрутах краю.

Робоча поїздка завершилася підписанням міжрегіональної угоди щодо розвитку та пожвавлення співробітництва між Тернопільською і Запорізькою областями. Вона передбачає реалізацію спільних інвестиційних проектів, створення та модернізацію підприємств, зокрема, будівництво об’єктів поводження з відходами та їх утилізації, спільну реалізацію заходів з підготовки і проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012 року, сприяння укладенню прямих договорів між підприємствами, туристський обмін.

І ось днями в Запоріжжя для продовження партнерського діалогу прибула делегація з Тернопільщини, яку очолює голова обласної ради Михайло Миколенко. Після зустрічей в обласній раді, облдержадміністрації та в Запорізькій міській раді гості побували на провідних підприємствах машинобудівного й металургійного комплексів — у ВАТ «Мотор Січ» та ВАТ «Запоріжсталь», у Запорізькій торгово-промисловій палаті.

Микола МАНЬКО.

Запорізька область.

Справили новосілля у будинку —ровеснику незалежності України

У колишньому шахтарському місті Ватутіному сімдесят щасливих новоселів отримали ключі від помешкань з рук «батька» міста Василя Гончаренка.

Тут здали в експлуатацію житловий п’ятиповерховий будинок, який почали зводити ще 1991 року. Через закриття копалень протягом наступних 17 років будь-яке будівництво в 25-тисячному населеному пункті припинилося, і «першочерговики» екс-шахтарі вже не сподівалися отримати довгоочікуване житло.

Завдяки наполегливості новообраного міського голови Василя Гончаренка та депутатів міськради довгобуд вдалося завершити, і черга ватутінців на комунальні квартири відчутно скоротилася.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Черкаська область.