Держспоживстандарт скасував наказ про впровадження з 1 серпня нових стандартів для виробництва ковбаси, які жорстко регламентують вміст м`яса в ковбасі різних сортів.

За словами заступника міністра економіки Андрія Близнюка, нові стандарти для виробництва ковбаси, як і планувалося раніше, запровадять з квітня 2009 року, повідомляє УНІАН. Пояснюючи причини такого рішення, заступник міністра зазначив, що нині виробники не готові до запровадження таких стандартів. Також, на його думку, споживачі теж навряд чи будуть готові купувати продукт, в якому за новими правилами немає деяких інгредієнтів і добавок, які формують оригінальний смак того чи іншого сорту ковбаси.

Нагадаємо, що з 1 серпня планувалося запровадження нових стандартів для виробництва ковбаси, якими визначався конкретний вміст чистого м`яса, а також обмежувалася наявність субпродуктів і різних харчових та смакових добавок. Зокрема, за новими правилами, ковбаса вищого сорту має вироблятися на 100 відсотків з м`яса.