У понеділок Президент України Віктор Ющенко знову побував у слідчому управлінні Генеральної прокуратури для того, щоб як потерпілий дати пояснення по суті справи про своє отруєння. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої причетності народного депутата Давида Жванії до отруєння, Президент висловив думку, що ця людина має дати слідству повну відповідь з низки обставин, які стосуються справи. «Я переконаний, тільки через слідство, через щире ставлення до процедури можна розставити крапки і дати на це відповідь», — сказав Президент.

На думку глави держави, сьогодні дати чесні свідчення є обов’язком «насамперед тих людей, які до мене були і є близькі, незалежно від їх сьогоднішнього статусу».

Він заявив, що саме Жванія постійно наполягав на його зустрічі з тодішнім керівництвом СБУ — Ігорем Смєшком і Володимиром Сацюком. «Ця злополучна зустріч відбулася за великим наполяганням і була організована Давидом Жванією», — зазначив Президент. Крім того, за словами Ющенка, в перші дні після отруєння все його оточення пропонували різні варіанти дій. І лише один Жванія рекомендував «нічого не робити і заспокоїтись». І загалом глава держави здивований тим, що за три роки після того, як з’явилася справа про отруєння, Жванія не давав свідчень.