Народний депутат України Ігор Калєтнік (на знімку) здійснив робочу поїздку до Одеської області. Парламентарій зустрівся з виборцями, а також з керівниками місцевих державних адміністрацій і правоохоронних органів з приводу ситуації із дотримання законності в регіоні. Про це повідомляє прес-служба Комуністичної партії.

За інформацією Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, Одеська область входить до п’ятірки найбільш корумпованих регіонів України, що підтвердилося під час особистого спілкування народного депутата з виборцями. Одне із найболючіших питань для Одеси та області — незаконне привласнення земельних ділянок, інших об’єктів нерухомості, самовільна забудова узбережжя.

Так, у селі Молодіжне Овідіопольського району під виглядом приватизації двадцяти одного літнього будиночку, що належали до оздоровчого комплексу «Ювілейний» Міністерства оборони, захоплено ділянку площею 10 га, ринкова вартість якої становить щонайменше 20 млн. доларів США.

Парламентарій занепокоєний і фактами відвертого нехтування законом, які стали відомі під час зустрічей з виборцями на території Миколаївського та Іванівського районів. Так, у селищі міського типу Миколаївка вже протягом трьох років сотні пенсіонерів позбавлені права користування своїми земельними ділянками, виділеними із земель колишнього колективного сільськогосподарського підприємства. Крім того, за наявною інформацією, на території Іванівського району здійснюється несанкціонована розробка надр.

«Усі факти порушення закону, а також ефективність і результати роботи правоохоронних органів Одещини стануть предметом розгляду та отримають відповідну оцінку під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, що відбудеться в Одесі в жовтні цього року», — зауважив Ігор Калєтнік.