Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєв запропонував депутатам Запорізької міської ради розглянути інвестиційний проект будівництва торгово-економічного центру.

Він нагадав, що в квітні, перебуваючи у складі офіційної української делегації в Астані, запорізький міський голова Євген Карташов підписав договір про дружбу й співробітництво з Уральськом, але можливостей для розвитку співробітництва, на думку казахського дипломата, набагато більше.

— Щоразу, коли приїжджаю в Запоріжжя, переконуюся, що ваше місто будується, а це — найкраще свідчення того, що воно розвивається, — сказав Амангельди Жумабаєв. — Ми відкрили в Україні п’ять почесних консульств, у тому числі і в Запоріжжі, а сьогодні пропонуємо розвивати далі торгово-економічну місію нашого посольства. Ми хочемо відкрити в Запоріжжі торгово-економічний центр. Адже, як очікується, наступний рік має стати Роком Казахстану в Україні, і Президент Нурсултан Назарбаєв планує побувати в Києві, а я рекомендуватиму йому відвідати ще й Запоріжжя.

Посол повідомив, що вже найближчим часом казахська сторона подасть на розгляд запорізьких депутатів проект торгово-економічного центру. Земельна ділянка під його будівництво уже зарезервована у центрі міста. Він також висловив вдячність за те, що недавно міська рада виділила кошти на оздоровлення групи казахських дітей на березі Азовського моря.

Запорізька область.