Відповідно до частини другої статті 83, пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України, Закону України «Про зону надзвичайної екологічної ситуації», статті 11 Тимчасового регламенту Верховної Ради України:

1. Скликати позачергову сесію Верховної Ради України шостого скликання на 10 годину 31 липня 2008 року з розглядом на ній таких питань:

1) про проект закону про затвердження Указу Президента України від 28 липня 2008 року № 682/2008 «Про оголошення окремих територій Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей зонами надзвичайної екологічної ситуації»;

2) про проект закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України».

2. Керівнику Апарату Верховної Ради України В.ЗАЙЧУКУ забезпечити опублікування у газеті «Голос України» тексту цього Розпорядження та відповідне інформування народних депутатів України.

Голова Верховної Ради України А. ЯЦЕНЮК.

Незважаючи на...

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що виконає свій Конституційний обов’язок щодо скликання позачергової сесії та свій громадянський обов’язок щодо розгляду питання виділення допомоги потерпілим від паводка регіонам.

«Незважаючи на те, що сесійна зала Верховної Ради перебуває в стані технічного ремонту та ведеться профілактика систем відеотрансляції, я зроблю все, щоб організаційно забезпечити проведення засідання після внесення відповідних пропозицій «Про позачергову сесію», — зазначив Арсеній Яценюк.

Прес-секретар Голови Верховної Ради.