Завершує 130-й театральний сезон один із найстаріших театрів України — Донецький обласний російський драматичний театр (Маріуполь). Попереду — традиційні для літа виїзні спектаклі в пансіонатах і дитячих оздоровчих таборах на Азовському узбережжі й у сільських районах Приазов’я. Театр — єдиний у приморському місті, а тому завжди прагнув відповідати запитам усіх категорій глядачів.

У сезоні, який завершується, театр порадував комедією Шекспіра «Приборкання норовливої». Тепло прийняли глядачі й іншу прем’єру — «Дуже проста історія» за п’єсою М. Ладо, зворушливу оповідь про кохання, вірність, доброту, милосердя. Вдалою виявилася поява в репертуарі мюзикла «Острів скарбів», розрахованого не тільки на підліткову та молодіжну аудиторію, а й на всіх аматорів музичного жанру.

Кілька років тому при театрі створено студію акторської майстерності для поповнення трупи обдарованою міською молоддю. Проводиться внутрітеатральний конкурс «Роль, про яку мрію» — тут цікаво показали себе молоді актори. Театр запрошує для постановок режисерів із Києва, Сімферополя. А свого роду експериментальною творчою майстернею є мала сцена театру. Спектаклі, які тут ідуть —«Майстер» (за романом «Майстер і Маргарита»), «Едіт Піаф» та інші мають аншлаговий успіх.

Кращі нові постановки театр покаже у вересні на фестивалі «Театральний Донбас». На попередніх фестивалях маріупольців не раз нагороджували і хвалили театр за оригінальність репертуару, інтелігентність і шанобливе ставлення до основ професії.

Маріуполь.

На знімку: сцена зі спектаклю «Приборкання норовливої» (постановник Костянтин Добрунов). У ролях: Ігор Китриш (Петруччо) і Олена Біла (Катарина).

Фото автора.