Я вже не ховаю героїв під псевдоніми. Усі політики йдуть під своїми прізвищами. У шостій книзі багатотомного видання «У диких заростях малини», яка побачить світ наприкінці липня, автор Микола Мельник зняв маски з усіх героїв.

— Навіть Президент у мене уже не Лещенко, як був раніше, а Ющенко. Так само Мороз і Юля. Одного лише прізвища не став змінювати — Порошенка: залишив його Дорошенком, — каже Микола Мельник, народний депутат України двох попередніх скликань, нині депутат Вінницької облради, колишній очільник краю, відомий господарник і автор серії книг, які неоднозначно сприймаються читачами. Бо автор з власної «дзвіниці» дає оцінку діям політиків державного і місцевого рівнів.

— Усі події в останній книзі присвячені помаранчевій революції, — каже Микола Мельник. — Цього разу на сторінках домінує не політика, як у п’яти попередніх книгах, а любов, подекуди пристрасна, шалена. Як це й буває у житті.

За словами автора, таким було замовлення — «до верху» наповнити книгу цим одвічно щемливим почуттям. Чиє замовлення, пан Микола не уточнює. Лише усміхається: «Одного із вдячних читачів».

Кого ранять стріли Амура — столичних політиків чи місцевих?

— І тих, і тих, я виписав навіть відомих красунь, які спокушають політиків на діла не політичні, а грішні. Ніяка революція не обходилася без любові. Помаранчева не виняток.

Презентацію книги автор планує провести лише після того, як читачі встигнуть трохи ознайомитися з написаним. Тим часом, зізнався Микола Мельник, він уже працює над сьомою книгою.

На знімку: депутат облради Микола Мельник (ліворуч) розповідає колегам по фракції про нову книгу «У диких заростях малини»-6.

Фото автора.