Нині бюджет формують інфляційні гроші, а не реальна економіка. Про це заявив народний депутат, керівник фракції КПУ Петро Симоненко в Житомирі, говорячи про основні проблеми, які стоять перед Україною. Крім того, за його словами, немає підтримки базових галузей, а перед селом постали нові загрози у зв’язку зі вступом до СОТ.

Фракція комуністів, зазначив Петро Симоненко, незадоволена і роботою Верховної Ради. Через те, що «помаранчева команда нездатна запропонувати конкретну програму дій». Віктор Ющенко, як стверджував народний обранець, намагається використати парламент, щоб «підготувати поле для обрання себе на другий термін».

«Ми робимо висновок, що Ющенко намагається зруйнувати Верховну Раду і в режимі керованого хаосу керувати і парламентом, і виконавчою гілкою влади», — переконаний лідер комуністів. Другою загрозою, за його словами, є те, що «Віктор Ющенко із залученням Партії регіонів намагається створити нову коаліцію». Він стверджував, що частина «дуже потужного капіталу» регіоналів погодилася на співпрацю з Президентом і, за даними КПУ, пообіцяла обрати його на другий термін. Петро Симоненко наголосив на тому, що комуністи зайняли чітку і зрозумілу позицію: вони брати участі в цих розбірках не будуть.

Йшлося на прес-конференції і про ситуацію в Житомирській обласній раді. Позицію комуністів щодо цього оприлюднив народний депутат Микола Тимошенко. Зміну голови облради він назвав політичним рейдерством. «Наша позиція незмінна, — сказав він, — потрібні позачергові вибори обласної ради».

До Житомира народний депутат України, керівник фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко приїхав із Бердичівського району, де разом зі своїми однодумцями зустрічався з жителями Закутинців та інших сіл. Останні протестують проти намірів місцевої влади закрити в цьому районі шість шкіл із 34, хоча громади не дають на це згоди. Кошти на утримання подібних малокомплектних шкіл, зазначив лідер комуністів, знайти можна...

Житомир.

На знімку: народні депутати України Петро Симоненко (праворуч) та Микола Тимошенко.

Фото автора.