Лідер «НУ—НС» В’ячеслав Кириленко вважає, що уряд має всі підстави для використання нафтопроводу Одеса—Броди в аверсному режимі, що прописано в коаліційній угоді.

Про це він сказав, коментуючи заяви прем’єра Юлії Тимошенко щодо існування корупційної схеми у переведенні нафтопроводу Одеса—Броди в аверсний режим.

«Сьогодні уряд має всі підстави для використання нафтопроводу Одеса—Броди в аверсному режимі. Це потрібно не тільки західноукраїнським нафтопереробним заводам, які чекають на сировину для завантаження виробничих потужностей», — сказав В. Кириленко, повідомляє прес-служба «НУ—НС».

«Можливе залучення каспійської нафти і направлення нафтового потоку в європейському напрямку важливе для енергетичної безпеки як України, так і Європи», — додав він.

За його словами, «уряд повинен керуватися в першу чергу економічними інтересами України та робити кроки для гарантування її енергетичної безпеки, а не, навпаки, шукати штучні приводи для відтягування переведення нафтопроводу Одеса—Броди в режим аверсної роботи».

В’ячеслав Кириленко також вважає, що «час для дискусій про режим роботи цього нафтопроводу вже давно минув».

«Європейський напрямок транспортування нафти чітко прописаний в угоді про коаліцію демократичних сил. Це — норма угоди про створення Коаліції демократичних сил, яку коаліційний уряд зобов’язаний втілити у життя», — сказав він.

Як відомо, минулого тижня секретаріат Президента заявив, що Тимошенко зриває плани з реалізації проекту «Одеса—Броди», на що прем’єр звинуватила секретаріат у реалізації корупційної схеми, яку вона назвала «Росукренерго-3».

Водночас глава секретаріату Віктор Балога переконаний: використання нафтопроводу Одеса—Броди в запроектованому напрямку принесе значні вигоди для вітчизняної економіки.

Нещодавно на засіданні президії російського уряду Володимир Путін уточнив, що «Одеса—Броди» працюватиме в аверсному режимі, повідомляє «Українська правда».