Одні набрехали, інші спростували

Федерація футболу Німеччини спростувала розповсюджену британськими ЗМІ інформацію про контакти з УЄФА з приводу перенесення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року з України в Німеччину.

Як повідомляє німецьке видання «Кіккер», за словами генерального секретаря організації Вольфганга Нірсбаха, ніхто з німецької федерації футболу не обговорював з УЄФА можливість перенесення Євро-2012, а Європейський футбольний союз не робив офіційних запитів. За його словами, виконком УЄФА прийме рішення з питання Євро-2012 у вересні на з’їзді в Бордо.

А почалося все з того, що британське видання «Дейлі Телеграф» повідомило, ніби УЄФА серйозно розглядає варіант заміни Україну на Німеччину для проведення Євро-2012. Можливими німецькими містами, котрі могли б замінити Україну, самі німці назвали Берлін, Лейпціг і Гамбург. Мовляв, УЄФА не задоволена низькою готовністю України до проведення першості континенту — перенесенням термінів будівництва стадіонів і слабкістю транспортної інфраструктури. Крім того, європейських футбольних чиновників турбує нестабільна політична ситуація в країні.

Зірки спорту — дітям

У Києві відбулося спортивне свято, з нагоди завершення цьогорічного етапу всеукраїнської акції «Біола — ігри чемпіонів». У змаганнях виступали в різних ролях — уболівальників, суддів, наставників дитячих команд, учасників — зірки спорту, зокрема Олександр Крикун, Юрій Білоног, Стелла Захарова, і шоу-бізнесу — Сніжана Єгорова, Інна Цимбалюк, гурт «Армія», а також журналісти. Метою була популяризація серед молоді здорового способу життя.

Акція «Біола — ігри чемпіонів» стартувала і поступово набула масштабів загальнонаціонального дитячого спортивного руху. Ініціаторами та організаторами цієї програми виступили Асоціація атлетів «Клуб «Біола», Міністерство освіти та науки, Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, Національний Олімпійський комітет. По всій країні проводилися спортивні змагання, в яких взяли участь майже два мільйони школярів. Двадцять найкращих команд, які вибороли перемогу у регіональних та обласних турах, отримали змогу відпочити в Міжнародному дитячому центрі «Артек», де відбулись фінальні всеукраїнські змагання.

Протягом акції у великих містах і маленьких містечках поряд з дітлахами участь у змаганнях «Біола — ігри чемпіонів» брали члени спортивного клубу «Біола» — понад 70 спортсменів, серед яких олімпійські чемпіони, чемпіони світу та Європи. Під час ігор вони спілкувались зі школярами, агітуючи їх займатися фізкультурою.

Сергій МЕЛЬНИК.