Можновладцям треба заборонити дискутувати з гострих для країни питань. Про це на прес-конференції у Сімферополі заявив Володимир Литвин, лідер однойменного блоку. Зокрема, на його думку, такими темами є НАТО, Чорноморський флот Росії, мовні і релігійні питання. Крім того, тільки фахівці мають давати оцінку питанням, які пов’язані з окремими періодами історії.

Парламентарій вважає, що наша країна не стане глобальним гравцем. Однак має бути регіональним лідером. А нині влада, цитує слова парламентарія прес-служба Народної партії, не має виразної політики щодо Російської Федерації і «зовнішню функцію виконує погано»: намагається «замінити опозицію Росії». «Будь-які дії, які ми бачимо, спрямовані на одне: зіграти роль подразника», — сказав В. Литвин і додав, що не ідеалізує російську політику. Але переконаний, що, приміром, до проведення багатонаціональних навчань «Сі бриз-2008» треба залучати і Росію.

Водночас, крім розчарування у владі, криза посилюється і «містечковими війнами», скажімо, на рівні керівника регіону й голови облради. І, на жаль, за його словами, у політиків немає бажання проводити серйозний діалог і шукати компроміс.

Він вважає, що дострокові парламентські вибори стануть виходом із нинішньої ситуації за умови, якщо українці відмовлять в довірі основним політичним силам. Інакше невизначеність продовжуватиметься до завершення президентської кампанії. «А чи витримає країна — велике питання», — підсумував лідер блоку Литвина.

* * *

А днями заступник голови Народної партії, народний депутат Олег Зарубінський спростував недостовірну інформацію щодо участі Блоку Литвина у новому форматі коаліції. «Ми можемо розглянути можливість своєї участі лише у формуванні або переформатуванні коаліцій, і це може бути виключно на умовах погодження спільної стратегії і тактики дій», — заявив він.