Президент України Віктор Ющенко понад чотири години спілкувався зі слідчими Генеральної прокуратури для того, щоб як потерпілий дати пояснення по суті справи про його отруєння.

У коментарі журналістам глава держави наголосив на своїй зацікавленості у тому, щоб розслідування цієї справи було завершено якомога швидше, відзначивши, що останнім часом Генпрокуратура дуже активно по ній працює. «Думаю, що ми є свідками того, як ця справа підходить до логічного завершення», — сказав В. Ющенко.

Деталі розмови Президента зі слідчими не розголошувалися. В. Ющенко зауважив, що знає певну інформацію про хід розслідування справи, але не хотів би її сьогодні афішувати, щоб не зашкодити слідству.

Відповідаючи на запитання, чому три роки його не викликали для надання свідчень, чи можна це розцінювати як саботаж Генпрокуратури, Президент нагадав, що перші свідчення у нього як у потерпілого було взято ще в 2005 році. «Це питання варто адресувати самій прокуратурі. Я зі свого боку забезпечую свою пунктуальну присутність», — сказав В. Ющенко. Глава держави не став прогнозувати, коли слідство може бути завершено. Але не виключив, що у справі про його отруєння буде «багато нових і дивних» обставин.