Священик Олексій Дон із села Іванів, що в Теплицькому районі на Вінниччині, на орендованій 110-гектарній площі вирощує ячмінь, пшеницю і сою.

Сам він за фахом дипломований аграрій, закінчив Уманський сільськогосподарський інститут. Селяни охоче передали свої земельні паї батюшці. На 80 гектарах він посіяв сою, решта поля — під пшеницею і ячменем. Нині батюшка збирає ячмінь. Каже, що вродило краще, ніж торік. Комбайн «Нива» в нього власний. Придбав його ще сім років тому, коли тільки почав займатися фермерством. Грошей позичив у родичів і людей. Допомогла також далека родичка з Італії. Протягом цього часу купив ще й трактор «МТЗ-800», зернову і бурякову сівалки, борони.

Найбільший прибуток батюшка має від вирощування сої. Насіння бере лише в спеціалізованому господарстві, їде за ним на Полтавщину, у Глобине. Навіть торік у засушливе літо соя на його полях дала на круг по 20 центнерів з гектара. Середня врожайність у державі була 14,6 центнера з гектара, уточнює фермер. З людьми розраховується здебільшого зерном: по тонні пшениці на пай.

Господарювати священику допомагають рідні. З прогнозами на нинішній урожай батюшка не хоче забігати наперед. Каже, його поле віддячить урожаєм не гірше, ніж інші. Однозначно впевнений, що його результати будуть вищі середнього показника врожайності по області.

Вінницька область.