Депутати Вінницької облради звернулися до глави держави з клопотанням про присвоєння звання Герой України своєму колезі, голові правління концерну «Укрпромінвест» Олексію Порошенку, батькові відомого політика Петра Порошенка.

Щоправда, не всі однозначно поставилися до ініціативи фракції «Наша Україна», до складу якої входить кандидат на високу нагороду. У режимі звичайного голосування не вдалося набрати необхідну кількість голосів. Рішення прийняли лише після того, як перейшли на поіменне голосування. 51 депутат із 67 присутніх на сесії висловився за те, що Олексій Порошенко гідний бути представлений до найвищої нагороди держави.

— Ви зверніть увагу, хто не підтримав клопотання, — каже голова облради Григорій Заболотний. — Це насамперед депутати — керівники господарств, де результати господарювання набагато гірші, ніж їх має шановний Олексій Порошенко. Він став першим інвестором в аграрному секторі області. Почав працювати тоді, коли інші десятою дорогою обминали село. На землях, які орендує концерн «Укрпромінвест», загалом це 85 тисяч гектарів ріллі, досягли показників європейського рівня.

Навіть минулого посушливого літа у Крижопільському районі, де найбільша кількість орендованих полів, пшениці зібрали на круг по 60 центнерів, а буряків — по 500 центнерів. У господарстві «Яланецьке» Томашпільського району торік надоїли по вісім тисяч літрів молока від однієї корови. Таких результатів не мають навіть у Європі. Не дивно, що з інших господарств люди просяться здати землі в оренду концернові Порошенка.

— У свої 70 шановний Олексій Іванович міг би давно сидіти десь на дачі і відпочивати, — продовжує голова облради. — А він все одно їде в поле, на ферму. Робить це навіть після того, як торік прямо з поля його забрала «швидка». Не може цей чоловік сидіти без діла. Така в нього вдача. Нітрохи не сумніваюся в тому, що він заслуговує на найвищу відзнаку держави, — додав Григорій Заболотний.

Вінницька область.