Конфлікт між Президентом та урядом ослаблює українську державу. Таку думку висловив на прес-конференції директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

За його словами, одна з характерних тенденцій минулого політичного сезону — стан багатоконфліктності, коли всі основні політичні гравці сперечалися один з одним майже в усіх питаннях політичного та соціально-економічного розвитку країни. «Насамперед ідеться про відносини між Президентом Віктором Ющенком та урядом на чолі з Юлією Тимошенко», — зазначив експерт.

«Нині врегулювання діяльності основних політичних гравців на владному виконавчому полі є надзвичайно важливим, тому що така модель конфліктного співіснування Президента й уряду призводить до зменшення ефективності держави як інституту та гальмує ухвалення відповідних стратегічних рішень», — заявив він.

У свою чергу, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко вважає, що для розв’язання конфлікту необхідно вносити зміни до Конституції. Проте в цій ситуації, на його думку, провести якісну реформу неможливо.

«Дії політиків, спрямовані нібито на підготовку конституційної реформи. Але в якому таборі вони не були б, все одно є підстави для звинувачення, адже для них конституційна реформа — це тільки один із інструментів боротьби за владу», — наголосив він.