Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 1-й тур. «Металург» (Донецьк) — «Карпати» (Львів). 1:0. 2 500 глядачів. Арбітр — Абросімов (Одеса). Гол: Чечер, 90. Вилучено Годвіна («Карпати», 87, два попередження).

«Чорноморець» (Одеса) — «Арсенал» (Київ). 0:1. 9 500 глядачів. Арбітр — Задиран (Дніпропетровськ). Гол: Олійник, 78.

«Кривбас» (Кривий Ріг) — «Металург» (Запоріжжя). 1:0. 4 500 глядачів. Арбітр — Іщенко (Київ). Гол: Бартулович, 68.

ФК «Харків» — «Ворскла» (Полтава). 0:1. 6 100 глядачів. Арбітр — Шмигельський (Львів). Гол: Янузі, 72.

«Зоря» (Луганськ) — «Металіст» (Харків). 1:1. 10 000 глядачів. Арбітр — Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Слюсар, 83, Коллінз, 87.

«Динамо» (Київ) — «Іллічівець» (Маріуполь). 2:0. 8 000 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Голи: Михалик, 2, Мілевський, 66.

ФК «Львів» — «Шахтар» (Донецьк). 2:0. 21 400 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Голи: Панас, 22, Федорчук, 89.

Коли Юрій Сьомін коментував зустріч своїх підопічних із маріупольцями, журналісти за потоком інформації, можливо, і не запам’ятали першу фразу тренера: «Дуже добре, що виграли на старті». І неважливо, як було здобуто перемогу. Головне, що вдома не втратити очок у першому поєдинку нового чемпіонату.

Звичайно, і наставник «Шахтаря» Мірча Луческу та його підопічні сподівалися без втрат пройти стартову зустріч у Львові, граючи проти дебютанта. Але чемпіони обпеклися львівським «окропом». Хоча «гірники» мали велику ігрову перевагу, створили безліч моментів. Але не реалізували жодного. Дуже старанно і чітко діяла оборона львів’ян на чолі із досвідченим екс-динамівцем Владиславом Ващуком і воротар господарів Мар’ян Марущак, котрий творив справжні дива. Отже, дебют ФК «Львів» вийшов на славу.