Золото Вікторії

Сучасне п’ятиборство. Москва (Росія). Чемпіонат Європи. Жінки. Золоту медаль виграла українка Вікторія Терещук — 5736. Друга позиція в Асадускайте (Литва) — 5640, третє місце виборола Самусевич з Білорусі — 5640.

Студенти розпочинають

Футбол. Як відомо, 20—26 липня у Києві та столичній області відбудеться VІ чемпіонат Європи з футболу серед студентів. Дотепер чемпіонат ніколи не проводився на території колишнього Союзу. Перший чемпіонат відбувся у Римі 2002 року з ініціативи нинішнього президента UESA (Європейська спортивна студентська спілка) Альберто Гуальтьєрі. За шість років існування університетське футбольне Євро отримало широку популярність серед молоді на континенті. Офіційні організатори нинішнього чемпіонату — UESA та ВФАС (Всеукраїнська футбольна асоціація студентів), інформаційну підтримку надає «Голос України».

Участь у змаганнях беруть 16 чоловічих команд (три з них — українські) і 8 жіночих (одна з України). Урочисте відкриття чемпіонату відбудеться завтра о 17.00 на території спорткомплексу Національного університету державної податкової служби (Київська область, місто Ірпінь, вулиця К. Маркса, 31). У церемонії візьмуть участь віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко, президент ФФУ Григорій Суркіс.

Після офіційної частини о 18.00 розпочнеться матч між командами-переможницями студентських футбольних змагань з України (Зооветеринарна академія, Харків) та Німеччини (університет міста Бохум).

Чвертьфінали, півфінали та фінал VІ студентського чемпіонату Європи відбудуться на стадіоні імені Віктора Банникова 24, 25 та 26 липня.

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.