Шановні металурги!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників металургійної галузі.

Створений силами багатьох поколінь металургійний комплекс України — наша гордість, надійна база і локомотив національної індустрії. Він є не тільки потужним фундаментом української економіки, який дає країні п’яту частину валового внутрішнього продукту і майже половину надходжень від експорту, забезпечує працевлаштування більше 400 тис. чоловік, а також базисом розробки і застосування новітніх технологій, могутнім рушієм науково-технічного прогресу.

Великою мірою завдяки металургійній галузі незалежна Україна вистояла у найважчі часи і йде вгору. Висока якість виробленої вами сталі, прокату та труб відома в усьому світі, про що свідчать мільйони тонн експортної продукції.

Цілеспрямована праця ваших робітників забезпечує гідну діяльність металоспоживаючих галузей, що становлять економічну міць нашої держави.

Високий рівень професійної підготовки, почуття й усвідомлення відповідальності за стан справ є запорукою вашого постійного прагнення до нових здобутків і звершень, спрямованих на перетворення нашої України на державу з високорозвинутою економікою.

Дозвольте, шановні металурги, щиро побажати вам і вашим родинам міцного здоров’я, благополуччя і нехай це свято додає сил та наснаги у праці на благо українського народу.

Голова комітету Наталія КОРОЛЕВСЬКА.

***

Працівникам та ветеранам підприємств, організацій і установ гірничо-металургійного комплексу України

Шановні друзі!

Від імені Кабінету Міністрів щиро вітаю металургів та гірників України з професійним святом!

Ви мужні люди, адже обрали дуже важку, але шановану в суспільстві професію. Я пишаюся сотнями тисяч громадян, які працюють на підприємствах гірничо-металургійного комплексу та забезпечують мільярдні надходження до державного бюджету.

Уряд робитиме все для того, щоб металургійний комплекс і надалі залишався вагомою складовою української економіки, професія металурга була шанованою у суспільстві, а український металург мав зарплатню не меншу, ніж металург у Росії або європейських країнах. Ми поставили за мету в кілька разів збільшити вашу заробітну плату. Саме тоді ви будете відчувати себе захищеними, а ваші родини — забезпеченими.

Знаю, що сьогодні у галузі існує чимало проблем. Високі ціни на енергоносії є одним із вагомих факторів невідкладної модернізації виробництва та впровадження новітніх енергозберігаючих технологій. Уряд налаштований зробити справжній прорив в цій сфері, але без вашої підтримки, дорогі друзі, зробити це украй складно.

Разом з вами ми в змозі зробити нашу державу сильною, могутньою та шанованою в усьому світі!

Дякую вам за самовіддану працю! Бажаю міцного здоров’я, родинного щастя та нових успіхів.

З повагою Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.