Складено графік третьої сесії

Затверджено постанову про календарний план третьої сесії Верховної Ради шостого скликання. Згідно з розкладом, народні депутати розпочнуть роботу першого вересня засіданням погоджувальної ради і вже наступного дня відкриють сесію та зберуться на пленарне засідання. У першу п’ятницю осені в плані народних обранців значиться година запитань до уряду. Нею ж заплановано і завершити сесію 16 січня 2009 року.

Усього в календарному плані передбачено десять пленарних тижнів, шість — роботи в комітетах та фракціях та чотири (наприкінці кожного місяця) — спілкування з виборцями. Народні обранці зможуть звертатися із запитаннями до представників Кабінету Міністрів, за планом, наприкінці кожного пленарного тижня. А розпочинати його традиційно буде засідання погоджувальної ради.

Відкликали депутатів сільради

Сільська громада у Бараницях Ужгородського району відкликала п’ятьох депутатів сільради. Усі вони — представники Партії регіонів. До відкликання обранців вдалися через протистояння у сільраді: понад два роки її роботу було заблоковано. Одна з депутатських груп підтримувала сільського голову, інша — намагалася усунути його з посади. Через параліч роботи сільради жодних рішень вона ухвалити не могла. За відкликання депутатів проголосувало вдвічі більше людей, ніж свого часу за їх обрання. Проміжні вибори до сільської ради призначено на 14 вересня цього року.

Іван ГУДЗОВАТИЙ.

Закарпатська область.