Розтягнутий старт

Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 1-й тур. 16 липня.

«Таврія» (Сімферополь) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 0:0. 5 000 глядачів. Арбітр — Євген Венгер (Київ). На 68-й хвилині Гоменюк («Таврія») не реалізував пенальті (воротар).

Отже, маємо право казати, що історичний чемпіонат країни стартував. І тепер ним уже опікується нова організація — Прем’єр-ліга. Чи підуть такі зміни на користь вітчизняному футболу? Відповідь, як кажуть у таких випадках, дасть час. Поки що організація не має свого президента, а лише виконувача обов’язків. Одне слово, треба зробити дуже багато. І постійно доводити, що не сталася лише зміна вивіски. А є серйозне бажання рішуче змінити ситуацію на краще.

А перший тур продовжиться сьогодні, завтра і післязавтра. Отаким тривалим за часом виявився старт.

Чиї шанси вищі?..

Ліга чемпіонів. Перший кваліфікаційний раунд. Перші матчі. 16 липня.

«Дрогеда» (Ірландія) — «Левадія» (Естонія). 2:1. Голи: Кахілл, 50, Кудожович, 69 — Кінк (27).

Як відомо, переможець цієї пари гратиме проти київського «Динамо» у другому кваліфікаційному раунді. Гол, забитий естонцями на полі суперника, нібито робить їхні шанси на підсумковий успіх вищими. Однак треба вдома ще перемогти. І бажано — не пропустити самим: 1:0, 2:0... Хоча є й інші прийнятні для «Левадії» варіанти — 3:1, 4:2. Але не віриться, що ірландці в Таллінні отак просто здадуться без бою. Отже, інтрига зберігається.

Результати решти матчів того ігрового дня: «Динамо» (Грузія, Тбілісі) — «Рунавік» (Фарерські острови). 3:0. «Актобе Лєнто» (Казахстан) — «Шериф» (Молдова). 1:0. «Лінфілд» (Північна Ірландія) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 0:2.

Віктор БРАНИЦЬКИЙ.