Чому саме Львів назвали колискою ветеринарної освіти? Бо 1457 року на базі цеху ковалів була заснована школа коновалів. А львівська традиція цехового навчання, передавання майстерності наступним поколінням не переривалася упродовж століть. Саме це, а також перевірені часом академічні традиції забезпечили пальму першості львівській ветеринарній школі як одній із найстаріших в Україні та світі.

Торік заклад отримав статус університету. Тут усі об’єднані для розв’язання актуальних завдань сьогодення. До прикладу, факультет ветеринарної медицини готує фахівців, які працюють у системі державної ветеринарної медицини, фермерських господарствах, на підприємствах м’ясо-молочної промисловості, митниці, в армії, науково-дослідних установах, вищих навчальних закладах. Завдання випускників біолого-технологічного факультету — розведення і селекція окремих видів тварин, їх раціональна годівля, впровадження сучасних технологій виробництва і переробки продукції тваринництва та рибництва. Вихованців молодого факультету харчових технологій потребують на холодокомбінатах, хутрових фабриках, парфумерно-косметичних підприємствах тощо. ВНЗ готує також фахівців за напрямами «Економіка і підприємництво», «Менеджмент і адміністрування». При університеті працюють інститути, лабораторії, інші науково-дослідні та навчальні підрозділи. Профілюючі кафедри мають 59 філій у наукових та виробничих структурах.

— Що ж далі? — запитуємо у ректора університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Іжицького академіка Романа Кравціва.

— Маємо жити й працювати так, щоби пам’ять про подвижників ветеринарної медицини, ім’я одного з яких носить наш університет, залишалася чистою. Щоб ще через 550 років наші нащадки пишалися тим, що їм випало продовжувати місію попередників.

Львів.