Парламентська фракція БЮТ завершує збирання підписів для скликання позачергового засідання Верховної Ради для розгляду запропонованих урядом змін до державного бюджету на поточний рік. Про це повідомив лідер фракції Іван Кириленко.

БЮТ практично зібрав необхідні для скликання позачергової сесії 150 голосів народних депутатів, — сказав він. — Ми сподіваємося на підтримку всіх фракцій, яким не байдужа доля країни.

Політичний лідер зазначив, що БЮТ готовий зібратися в сесійній залі, тільки-но буде досягнуто домовленостей з депутатами від інших політичних сил про підтримку змін до державного бюджету. Особливо він звернувся до Блоку Литвина, «який стоїть на продержавницьких позиціях».

Я не розумію, чому ця політична сила, до якої входять кращі аграрії країни, не підтримала бюджет, який зараз такий необхідний селу, — зазначив Іван Кириленко.

Він нагадав, що уряд запропонував виділити понад мільярд гривень на закупівлю зерна до державного продовольчого резерву і ще 200 мільйонів — на здешевлення аграріям кредитів комерційних банків. «Кошти селу необхідні вже зараз, а у вересні може бути запізно», — наголосив політик.