Схеми експорту електроенергії з України є збитковими. Про це на прес-конференції розповів народний депутат від Партії регіонів Юрій Бойко. «За п’ять місяців 2008 року українські експортери заробили на українському струмі 72 млн. дол. Таким чином, споживачі країни фактично дотують іноземних споживачів і компанії, що торгують нашим струмом», — сказав він.

Окрім того, народний депутат повідомив, що цього року всупереч всім світовим тенденціям зростання цін на електроенергію відпускні ціни української електроенергії для однієї з іноземних компаній були знижені урядом. «Я вже звернувся до прокуратури з депутатським запитом про перевірку цієї інформації і з проханням дати оцінку ознакам корупції в діяльності Мінпаливенерго в частині експорту електроенергії, яка завдає нашій державі багатомільйонних збитків», — зазначив він.

Водночас Юрій Бойко заявив, що дефіцит газу в балансі НАК «Нафтогаз України» може поставити під сумнів початок опалювального сезону 2008—2009 рр. За його словами, загальний дефіцит газу в балансі НАК становить 3,5 млрд куб. м. «Це не дає впевненості в тому, що на початок опалювального сезону 2008—2009 рр. країна буде готова забезпечити внутрішні потреби в блакитному паливі та безперебійний транзит природного газу до країн Європи», — сказав парламентарій.

Він також розповів, що нині згідно з документацією в сховищах накопичено 23,5 млрд. куб. м газу.