Народний депутат Микола Деркач (Блок Литвина) вже десять років опікується Котівською спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом (для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку).

Історія цієї дружби розпочалася, коли народний депутат був головою ОДА Дніпропетровщини. Тоді він завітав до інтернату — і жахнувся, в яких умовах жили діти! В інтернаті навіть не було душової, а дівчатка віком від 5 до 16 років жили в одній кімнаті. Вже наступного дня в інтернат приїхали будівельники.

Микола Іванченко, директор Котівської спецшколи-інтернату, переконаний, що закладам такого типу важко виживати без допомоги. Це стосується і матеріальної бази, і педагогічного процесу. «Скажімо, одна пара взуття згідно з бюджетним кошторисом розрахована на два роки. Будь-кому зрозуміло, що це просто нереально. У нас виховується понад 100 дітей», — повідомив він.

Цього разу до Котівки завітав помічник народного депутата Миколи Деркача, керівник дитячого магазину «Тедді» Володимир Іпатов. Нещодавно їм на думку спала цікава ідея: спільними зусиллями організувати постійно діючу благодійну акцію. Суть така: збирати речі та іграшки, які збереглись у доброму стані, та віддавати вихованцям інтернату. Невдовзі в магазині були встановлені дві величезні коробки, які наповнилися напрочуд швидко. Зібрані речі, а разом з ними — особливі подарунки від магазину, привезли в інтернат. Але благодійна акція триває.

Спеціально до приїзду гостей, повідомили «Голосові України» в прес-службі Народної партії, вихованці інтернату обладнали виставку своїх художніх робіт — ікони та картини, вишиті бісером.