Про це заявив представник фракції БЮТ, народний депутат Валерій Писаренко під час інтернет-конференції, яка проводилася на його офіційному сайті. На його думку, такими причинами могли б бути конституційна реформа та парламентський глухий кут, у якому сформувати нову коаліцію було б неможливо, а попередня уже припинила б своє існування. Народний обранець наголосив, що нині жодна політична сила не зацікавлена у достроковому народному волевиявленні.

Крім того, політик прокоментував, як він бачить конституційну реформу. Передусім вона мала б знищити двовладдя в країні, чітко відокремити функції президента та Прем’єр-міністра, забезпечити реальну відповідальність за порушення законів всіма громадянами та високопосадовцями. Валерій Писаренко висловив переконання, що «зміни настануть відразу після того, як громадяни довірять одній політичній силі посаду президента та більшість у Верховній Раді».

Відповідаючи на запитання, до якої політичної сили може долучитися Блок Литвина, Валерій Писаренко сказав, що вважає цю партію опозицією до усіх. «На цьому побудований їхній імідж», — запевнив народний обранець. Він каже, що не раз був свідком того, як Володимир Литвин, навіть ризикуючи втратити фракцію, не голосував з важливих питань. На думку Валерія Писаренка, така позиція поки що грає на руку політичному лідеру. Водночас, коментуючи те, що у «важкі часи» комуністи підтримують Юлію Тимошенко, її соратник по партії сказав: «Комуністи постійно йдуть до комунізму. Думаю, вони зрозуміли, що це може зробити тільки ЮВТ».