Отримавши вотум довіри від парламенту, уряд довів, що працює впевнено. Таку заяву зробила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко учора, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів. Вона також запевнила, що уряд і надалі реалізовуватиме свою стратегію щодо наведення порядку в країні.

— Я хочу привітати всіх міністрів з тим, що ви отримали унікальний вотум довіри, а ті, хто говорив, що є 230—250 голосів за відставку уряду, були просто посоромлені, — наголосила глава Кабміну.

Голосування за недовіру Кабінету Міністрів, на її думку, довело, що нині уряд працює впевнено і має підтримку в парламенті. Водночас Юлія Тимошенко вважає, що шанс зібрати позачергове засідання Верховної Ради для прийняття змін до бюджету до вересня ще існує.

— Я думаю, до вересня Верховну Раду зібрати не вдасться, — зазначила Прем’єр-міністр, — хоча я шанс такий не відкидаю, всі потрібні консультації проводжу.

Глава уряду також звернулася до всіх міністрів з проханням максимально залучити громадськість для того, щоб вплинути на фракції в парламенті для прийняття бюджету. За словами Юлії Тимошенко, через те, що зміни до головного кошторису не ухвалено, зірвалося заплановане підвищення пенсій з липня цього року. Саме цим питанням розпочалося вчорашнє засідання Кабміну, а потім урядовці перейшли до обговорення загальнодержавної реформи ЖКГ.