Про це йшлося на зустрічі Голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка з Федеральним канцлером Австрійської Республіки Альфредом Гузенбауером. Як повідомив прес-секретар Голови Верховної Ради, керівник українського парламенту відзначив значущість підтримки діалогу України з країнами Європейського Союзу. «З Австрією у нас найефективніший діалог. Наші країни мають про що говорити між собою і розвивати стосунки», — зазначив А. Яценюк.

У свою чергу канцлер Австрії поінформував, що під час його поїздки до України вирішено низку питань, зокрема підписано меморандум про налагодження зв’язків з Україною. А. Гузенбауер назвав «дуже великим шансом для України» проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року і запевнив, що Австрія готова допомагати нашій державі у підготовці до чемпіонату, а австрійський уряд готовий поділитися здобутками і досвідом під час підготовки цьогорічного єврочемпіонату. А. Яценюк подякував канцлеру за плідну співпрацю, наголосивши, що він особисто високо цінує прагнення Австрії допомогти Україні в реалізації проекту Євро-2012.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

***

А перед цим Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко та Федеральний канцлер Австрійської Республіки Альфред Гузенбауер домовилися про поглиблення стратегічної співпраці між країнами та про реалізацію низки нових великих інвестиційних проектів. Прем’єр заявила, що Україна готова долучати на тендерних умовах австрійські компанії для розробки родовищ нафти і газу на шельфі Чорного та Азовського морів. Окрім того, Прем’єр-міністр повідомила про попередньо досягнуту домовленість щодо залучення інвестицій на суму 5 млрд. євро для будівництва сталепрокатного заводу в Одеській області, які готова надати австрійська компанія «Фест-Альпіна».