Регіонали не виключають відставку уряду восени

Партія регіонів не виключає можливості повернення до розгляду питання відповідальності Кабінету Міністрів восени. Про це на вчорашній прес-конференції заявив народний депутат від Партії регіонів Юрій МІрошниЧенко.

Говорячи про блокування фракцією БЮТ парламентської трибуну, він підкреслив, що «цей крок мав тактичні завдання». «Адже протягом цього періоду, напевно, йшли переговори з колегами по меншості і їх переконували, що голосувати за відставку уряду не варто», — зазначив народний депутат.

Нинішня опозиція, на думку Юрія Мірошниченка, відрізняється від попередньої, в яку входив, зокрема, БЮТ. За його словами, в існуючій ситуації Юлія Тимошенко заявила б «про шелест купюр, про сотні мільярдів гривень або сотні мільйонів доларів, які перейшли з однієї кишені в іншу». «Ми цього не заявляли, тому що поважаємо позицію наших колег по меншості», — підкреслив він.

Юрій Мірошниченко заявив, що перспектива повернення до цього питання восени повністю залежить від уряду та коаліції. «Якщо вони змінять стиль роботи від популізму до реалізму, почнуть нарешті говорити правду і зроблять все для роботи економіки в нормальному режимі, визначать об’єктивні макроекономічні показники, то ми готові як опозиція контролювати владу», — наголосив народний депутат. Водночас він підкреслив, що вірогідність такого сценарію невисока.

Окрім того, депутат-регіонал вважає, що Конституційний Суд до вересня дасть оцінки легітимності нинішньої коаліції. «Ми дуже сподіваємося, що він розгляне це питання як невідкладне і в серпні ухвалить це рішення», — сказав Юрій Мірошниченко. Він зазначив, що нині є всі підстави для ухвалення такого рішення.

Сергій МЕЛЬНИК.

У вересні може бути нова коаліція

Про це заявив член фракції Компартії України, народний депутат Адам Мартинюк. «Можлива коаліція із фракцій Партії регіонів, КПУ, Блоку Литвина, а також депутатів інших фракцій на підставі індивідуального членства. Найближчим часом Конституційний Суд прийме рішення щодо такої можливості», — вважає А. Мартинюк.

У свою чергу, лідер КПУ Петро Симоненко, як повідомляє прес-служба партії, коментуючи підсумки голосування по постанові про резолюцію недовіри уряду, висловив думку, що цю резолюцію слід приймати в умовах, коли буде сформована нова коаліція, «щоб не дати змоги Ющенку вчергове розігнати парламент і в такий спосіб узурпувати владу».