Голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Ігор Шаров звернувся до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з депутатським запитом щодо незадовільних умов зберігання агрохімікатів і погіршення екологічної ситуації на Кіровоградщині.

«На території області накопичено понад 1198,500 тонни непридатних і заборонених до використання пестицидів та інших агрохімікатів, які зберігаються у 163 хімскладах, — стверджує депутат. — Умови зберігання хімікатів залишаються незадовільними, технічний стан хімскладів та відсутність належної охорони не виключає можливостей несанкціонованого доступу до них сторонніх осіб. Агрохімікати у зв’язку із закінченням гарантійного терміну їх використання, неналежними умовами зберігання та з інших причин втратили свої фізичні властивості й становлять пряму загрозу довкіллю і здоров’ю жителів регіону». І. Шаров також наголошує, що ця ситуація може погіршити санітарно-епідеміологічну ситуацію в області, спричинити соціальну напругу серед населення, яке проживає поблизу територій, де розташовані склади з агрохімікатами.

Голова комітету звертається до прем’єра з проханням вжити невідкладних заходів на найвищому державному рівні для покращення умов зберігання токсичних агрохімікатів зокрема та екологічної ситуації у Кіровоградській області загалом.