У Спілці письменників відбувся творчий вечір Наталі Дзюбенко-Мейс та презентація її нової книги поезій «День холодного сонця», присвяченої пам’яті Джеймса Мейса, чоловіка поетеси. Після його смерті Наталя довго не писала, таким глибоким було потрясіння душі. Книга вийшла у видавничому домі «Києво-Могилянська академія».

У невеличкому залі порожніх місць майже не було. Серед присутніх — Іван Драч, Микола Жулинський, багато шанувальників поезії. Говорили про двох — про Наталю і Джеймса, американського історика-дослідника, який жив у нашій країні, бо справді любив її. «Для Джеймса Мейса Україна була Наталею, а Наталя — Україною» —було сказано на презентації. Й ще, за словами Івана Драча: «Горе породило мовчання, а потім і слово. Поезії Наталі — то павутинки, що йдуть до Бога, і не кожен вміє виплітати таке ажурне плетиво...».

Також звучали вибрані вірші з книги «День холодного сонця». Ця поезія справді сильна. Такої, здається, в наш час дуже мало. Тому поява цієї збірки — дійсно вагома літературна подія.