Головою партії «Єдиний центр» переобрано Ігоря Кріля. Таке рішення політради «ЄЦ» було оголошено на з’їзді минулої суботи. Партія підтримує курс чинного Президента Віктора Ющенка і запропонує суспільству нову «об’єднавчу ідеологію».

А заступниками стали Віктор Тополов (перший заступник), заступник глави секретаріату Президента Віктор Бондар, колишня голова ПППУ Людмила Денисюк, голова Луганської облорганізації «ЄЦ» Валентин Дознь, глава Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин, депутат від «НУ—НС» Леся Оробець, голова Вінницької облорганізації «ЄЦ» Сергій Татусяк. А глава секретаріату Президента Віктор Балога став членом президії партії.

Водночас під час прес-конференції Ігор Кріль заперечив, що його партія застосовує амінресурс, і заявив, що «Єдиний центр» виступає за створення в країні парламентсько-президентської республіки. «Україні потрібна Конституція єднання, а не розбрату. Таку Конституцію мають підготувати фахівці з конституційного права, а вже потім своє слово повинні сказати політики. Таку Конституцію має прийняти народ на референдумі», — сказав він.

Він також зазначив, що «ЄЦ» виступає за зміну виборчої системи. «Вибори до Верховної Ради потрібно проводити за відкритими списками. Місцеві вибори — за змішаною пропорційно-мажоритарною системою», — вважає він.

Крім того, партія планує запропонувати суспільству нову об’єднавчу ідеологію. «Ми називаємо цю ідеологію єдиноцентризмом. Це — ідеологія єднання, правди, патріотизму та прагматизму. Це — ідеологія, яка принесе мораль в українську політику», — сказав він.