Бокс. Гамбург (Німеччина). Color Lіne Arena. Чемпіонський бій професіоналів-суперважковаговиків.

Наш улюбленець — 32-річний киянин Володимир Кличко (зріст 200 см, вага — 109 кг, на початок бою — 50 перемог, 44 нокаутом, три поразки), котрого шанують і вважають своїм цілком справедливо і німецькі вболівальники, успішно провів захист титулів ІBF і WBO у поєдинку проти 36-річного темношкірого мешканця Вашингтона Тоні Томпсона на прізвисько «тигр» (зріст 196 см, вага — 110 кг, 31 перемога, 19 нокаутом, 1 поразка).

Поєдинок відбувався з помітною перевагою українського боксера, котрому вдавалися точніші і сильніші удари по голові суперника. Хоча перший і частину другого раунду на першому номері виступав американець. А в п’ятому ініціативу перехопив українець і не поступався до переможного фіналу.

Хоча варто віддати належне мужності, витривалості і бійцівським якостям американця — багатодітного батька (має сімох нащадків). До речі, він не програвав впродовж останніх восьми років. Про його жорсткі і швидкі удари знав Кличко і називав його гідним суперником, недооцінювати якого вкрай небезпечно.

Усе це підтвердилося в Гамбурзі. Однак тамтешній ринг виявився нещасливим для цього шульги. Цікавим є факт, що саме Томпсон 2003 року виступав у ролі спаринг-партнера Кличка під час його підготовки до бою з Коррі Сандерсом (ПАР). Напевно, Томпсон тоді чудово познаймився з манерою боксувати чинного чемпіона світу і прагнув використати переваги своєї стійки проти киянина. Він збирався провести всі дванадцять раундів.

Та у завершальних, так званих чемпіонських раундах очевидна перевага була на боці Кличка, котрий зберіг більше сил і мав помітну перевагу в класі. В одинадцятому Володимир завершив справу. Томпсон, якого вже залишали сили, постійно йшов у глухий захист. Після двох серій Кличка американець опинився у нокдауні, а після двійки — лівим джебом та правим кросом — Тоні не зміг підвестися, і рефері Джо Кортес (США) зупинив бій. Нокаут!

Цікаво, що Володимир став другим боксером в історії суперважкої категорії світового боксу, котрий захистив титул ІBF п’ять разів. Українець обігнав Евандера Голіфілда (CША), Леннокса Льюіса (Велика Британія) та Кріса Бьорда (США), у яких по чотири вдалих захисти. Більшого спромігся досягти лише американець Майк Тайсон, який провів шість переможних боїв, захищаючи титул ІBF.

Окрім титулу у версії ІBF Кличко-молодший захистив пояс WBO, який виборов у Султана Ібрагімова 23 лютого цього року. Тепер Володимир, либонь, трохи відпочине, залікує «рани», відновиться і розпочне підготовку до чергового захисту. Його суперник — претендент за версією ІBF росіянин Олександр Повєткін.

На знімку: Володимир Кличко після поєдинку в Гамбурзі.

Фото з сайту sports.yahoo.com.