За широке впровадження і підтримку роботи «Цикл досліджень, розробка та впровадження ефективних енергозберігаючих конструкцій і технологій в будівництві» висловлять у своїх відгуках Міністерство регіонального розвитку і будівництва, Міністерство сім’ї, молоді та спорту. Комітет з питань будівництва, житлово-комунального господарства та регіонального розвитку, майже всі профільні академії та науково-дослідні інститути теж підтримують вищеназвану роботу.

Одним із проблематичних питань в будівництві є економія теплової енергії. Роль теплозахисту будинків у підвищенні ефективності енергозбереження житлових і цивільних будинків досить значна.

Ці питання можливо вирішувати тільки в комплексі, якщо об’єднати науку та виробництво.

Ознайомившись з матеріалами роботи «Цикл досліджень, розробка та впровадження ефективних енергозберігаючих конструкцій і технологій в будівництві» та іншими публікаціями, можна зробити висновок, що ВАТ «Київ ЗНДІЕП» та ВАТ «ДБК-3» провідні організації в Україні у будівельній галузі та в галузі будівельної теплофізики зробили значний внесок. На даний час обидві організації працюють за міжнародними стандартами, мають сертифікати згідно з ДОТУ ІSO 90014+2001 «Системи управління якістю», сертифікат визнання досконалості в Європі, дипломи і нагороди національних та міжнародних конкурсів і по праву належать до числа кращих підприємств України.

Результатом плідної багаторічної взаємодії науки і виробництва є робота «Цикл досліджень, розробка та впровадження енергозберігаючих конструкцій і технологій в будівництві», що вінчає 20-річну працю, викладену більше ніж у 175 науково-технічних публікаціях і впроваджену на 121 об’єкті будівництва (загальна площа 2632633 кв. м, в тому числі 54,5 тис, кв. м соціального житла тільки за 2007 рік) з умовним економічним ефектом близько 286,3 млн. грн.

«Науково-дослідне підприємство Української академії наук», інститут «Україна-Канада» вважає, що вищеназвана робота є значним внеском у розвиток науки і техніки в галузі будівництва і заслуговує на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки.

Генеральний директор НДП УАН інститут «Україна-Канада» академік УАН В. Березанський.