Колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство, залишили за ґратами до 2020 року. Так вирішив Апеляційний суд Київської області на своєму засіданні минулого вівторка після розгляду скарги прокуратури на протизаконне звільнення ув’язненого за станом здоров’я. На засідання Віктора Лозінського не привозили, але він брав участь у ньому в режимі відеоконференції.
Нагадаємо: рішення відпустити Віктора Лозінського прийняв Бориспільський міськрайсуд, мотивуючи наявністю в нього ішемічної хвороби серця та серцевої недостатності.
Ще один аргумент захисту на користь ув’язненого — апеляція прокуратури на звільнення їхнього клієнта подана з явними порушеннями. У прокуратурі з цим не погоджуються.
На думку голови медкомісії Сергія Кравченка і представників звинувачення, серцева недостатність другого ступеня — захворювання, якого недостатньо для звільнення. Мовляв, здоров’я Лозінського не погіршується, а якщо він прийматиме ліки у в’язниці, воно буде поза небезпекою.
Не виключено, що невдовзі судитимуть і тих, хто відпустив Віктора Лозінського на волю. Прокуратурою відкрито кримінальні провадження проти голови Бориспільського міськрайсуду Сергія Вознюка і посадовців Бориспільської колонії №119, де ув’язнений відбував свій 10-річний термін.
 
Кіровоградська область.